Avokadolu Enginar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Enginarları limonla ovup, yayvan bir tencereye dizin. Üzerine un, limon suyu, zeytinyağı, kesme şeker, tuz ve enginarları örtecek kadar su ekleyin. Tencerenin kapağını açmadan, önce harlı, sonra kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Avokadoları küp doğrayın. Sos için hardal ve balzamik sirkeyi çırpıp, enginar pişerken oluşan sosu bir kasede karıştırın. Enginarları servis tabaklarına alın. Üzerlerine kalp şekli verilmiş avokadoları yerleştirin. Sos gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...