2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet yumuşak avokado
    2 adet enginar
    Yarım tatlı kaşığı un
    Yarım limonun suyu
    Yarım kahve fincanı zeytinyağı
    2 adet kesme şeker
    Yeteri kadar su
    Tuz

    Sos için: 1 çay kaşığı hardal
    2 tatlı kaşığı balzamik sirke
Enginarları limonla ovup, yayvan bir tencereye dizin. Üzerine un, limon suyu, zeytinyağı, kesme şeker, tuz ve enginarları örtecek kadar su ekleyin. Tencerenin kapağını açmadan, önce harlı, sonra kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Avokadoları küp doğrayın. Sos için hardal ve balzamik sirkeyi çırpıp, enginar pişerken oluşan sosu bir kasede karıştırın. Enginarları servis tabaklarına alın. Üzerlerine kalp şekli verilmiş avokadoları yerleştirin. Sos gezdirip servis yapın.