MALZEMELER
1 adet yumuşak avokado
2 adet enginar
Yarım tatlı kaşığı un
Yarım limonun suyu
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
Yeteri kadar su
Tuz
Sos için: 1 çay kaşığı hardal
2 tatlı kaşığı balzamik sirke
Enginarları limonla ovup, yayvan bir tencereye dizin. Üzerine un, limon suyu, zeytinyağı, kesme şeker, tuz ve enginarları örtecek kadar su ekleyin. Tencerenin kapağını açmadan, önce harlı, sonra kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Avokadoları küp doğrayın. Sos için hardal ve balzamik sirkeyi çırpıp, enginar pişerken oluşan sosu bir kasede karıştırın. Enginarları servis tabaklarına alın. Üzerlerine kalp şekli verilmiş avokadoları yerleştirin. Sos gezdirip servis yapın.