MALZEMELER
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
2 adet közlenmiş kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 demet pazı
3 adet patates
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı şekerli limon suyu
Tuz
Karabiber
Pul biber
Fesleğen
Zeytinyağını tencereye alın. Piyazlık doğranmış soğan, sarımsak ile közlenmiş ve ince kıyılmış kırmızı biberi koyun. 5 dakika soteleyin. 1 demet pazının sap kısımlarını kesip, yıkayın ve irice doğrayın. Patatesleri ince uzun veya küp doğrayın. Pazıyla birlikte aynı anda tencereye alın. Pazılar suyunu çekene kadar kavurun. Rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çorba kaşığı şekerli limon suyu, tuz, karabiber, pul biber, fesleğen ve sıcak suyu ilave edin. Pazılar yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çektikçe sıcak su ilave edin. Yemeğin az sulu olmasına dikkat edin. Pişen yemeği ocaktan alın. Üzerine kağıt havlu kapatın. Tencerenin kapağını açmadan soğutun. Ilık veya soğuk olarak, üzerine portakal kabuğu serpip servis yapın.