Tuzda Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pilicin içine bütün soğan ve defne yaprağını yerleştirip, bacaklarını iple bağlayın. Tuzu geniş bir kaba alın. Üzerine yumurta aklarını ilave edip yoğurun. Bir fırın tepsisine alüminyum folyo serip üzerine tuzun 1/3 kadarını koyup, elinizle düzeltin. Tavuğu üzerine yerleştirip kalan tuzla her tarafını kaplayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında iki buçuk saat pişmeye bırakın. Diğer taraftan kabak ve havucu jülyen, biberleri verev doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp sebzeleri soteleyin. Soğanı piyazlık doğrayın ve isot ekledikten sonra sotelediğiniz sebzelerle karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Tavuğu fırından çıkarıp üzerindeki tuzu kırdıktan sonra servis tabağına alın. Etrafına garnitürü yerleştirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL