Tel Şehriyeli Kayısılı Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ŞEHRİYEYİ sıvıyağda rengi dönene dek kavurup kenara alın. Kayısıları ikiye bölüp yarım saat sıcak sudabekleterek süzün. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurup üzerine tavuk etini ekleyin. Tavuk,suyunu salıp çekene dek birlikte kavurun. Üzerine şehriye, kayısı, dolmalık fıstık, su, tuz, karabiberve tarçın ekleyin. Şehriye yumuşayana dek pişirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL