Sofra

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım çay bardağı tel şehriye
    2 adet kuşbaşı doğranmış
    tavuk göğsü
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    8 adet kuru kayısı
    1 adet küçük boy soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı kavrulmuş
    dolmalık fıstık
    Yarım su bardağı sıcak
    Tuz
    Karabiber
    Tarçın
ŞEHRİYEYİ sıvıyağda rengi dönene dek kavurup kenara alın. Kayısıları ikiye bölüp yarım saat sıcak suda
bekleterek süzün. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurup üzerine tavuk etini ekleyin. Tavuk,
suyunu salıp çekene dek birlikte kavurun. Üzerine şehriye, kayısı, dolmalık fıstık, su, tuz, karabiber
ve tarçın ekleyin. Şehriye yumuşayana dek pişirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.