MALZEMELER
6 çorba kaşığı tereyağı
300 gram tel kadayıf
8 adet küçük boy tavuk baget
1 adet kesmeşeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su
3 diş sarmısak
2 su bardağı yoğurt
Sosu için:
çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı domates salçası
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
TEREYAĞINI eritip kadayıfın üzerine gezdirin. Hafifçe harmanlayarak tereyağını kadayıfa yedirin. 30 cm çapındaki fırın kabını yağlayıp, kadayıfı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
Tavuk bagetleri, kesmeşeker ve tuz eklediğiniz suda haşlayın. Suyunu süzdürüp kadayıfın ortasına, kemikli
kısımları ortaya gelecek şekilde yerleştirin. Tavuk bagetlerin haşlama suyunu kadayıfın üzerine gezdirin.
Kıyılmış sarmısağı yoğurtla karıştırın. Sosu hazırlamak için, pulbiberi sıvıyağda kızdırın. Daha sonra salçayı ekleyip, 1-2 saniye karıştırın. Kadayıfın üzerine önce sarmısaklı yoğurdu daha sonra sosu gezdirin. Sıcak olarak servis yapın