Tavuklu Kadayıf Havuzu
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TEREYAĞINI eritip kadayıfın üzerine gezdirin. Hafifçe harmanlayarak tereyağını kadayıfa yedirin. 30 cm çapındaki fırın kabını yağlayıp, kadayıfı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
Tavuk bagetleri, kesmeşeker ve tuz eklediğiniz suda haşlayın. Suyunu süzdürüp kadayıfın ortasına, kemikli
kısımları ortaya gelecek şekilde yerleştirin. Tavuk bagetlerin haşlama suyunu kadayıfın üzerine gezdirin.
Kıyılmış sarmısağı yoğurtla karıştırın. Sosu hazırlamak için, pulbiberi sıvıyağda kızdırın. Daha sonra salçayı ekleyip, 1-2 saniye karıştırın. Kadayıfın üzerine önce sarmısaklı yoğurdu daha sonra sosu gezdirin. Sıcak olarak servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL