Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    200 gram tavuk göğsü
    1 su bardağı yeşil mercimek
    1 adet soğan
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı salça
    Yeteri kadar su
    Tuz, pulbiber
TAVUK etini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Ayıklanmış mercimeği bir kaba alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve 2-3 saat bekletin. Suyunu süzün ve birkaç kez yıkayın. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında hafif kavurun. Salça ve tavuk etini ekleyip, birkaç kez çevirin. Mercimek, tuz ve pulbiber katıp, karıştırın.
Üzerini geçecek kadar su katın ve pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayınca ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.