Tavuklu Kiş

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    TEREYAĞI, yumurta, un ve kabartma tozunu derin bir kaba alıp, iyice yoğurun.Streç filme sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin. Daha sonra merdane ile açın ve 30 cm çapındaki bir tart kalıbının içine, kenarları da kaplayacak şekilde hamuru yayın. İçi için tavuk budunu suda haşlayıp, didikleyin. İçine kıyılmış kırmızı biber ve ceviz karıştırıp, tartın üzerine yayın. Beşamel sos için tereyağını kızdırıp, unu hafif pembeleşene kadar kavurun. Süt ve kremayı katıp, boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğuduktan sonra içine yumurta kırıp, karıştırın. Tavuklu harcın üzerine beşamel sosu dökün ve kıyılmış mantarı gelişigüzel yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından almaya yakın kişin üzerine ortadan ikiye kesilmiş kiraz domatesleri koyup 5-10 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın ve dilimleyerek, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...