12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram ıspanak
    1 kahve fincanı süt
    2 adet yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    Aldığı kadar un
    İçine:
    1 çorba kaşığı margarin
    1 adet soğan
    1 adet havuç
    500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk eti
    Tuz
    karabiber
    kekik
    Hamurları bağlamak için:
    maydanoz sapı
    Fesleğen sosu için:
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı salça
    1 tatlı kaşığı fesleğen
    1 çay bardağı su
    1 adet kesme şeker
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    Hamurları haşlamak için:
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    yeteri kadar tuz
    su
Ispanakları tuzlu suda haşlayıp, süzün ve robotta püre haline getirin. Derin bir kaba alın. Buna süt, yumurta, tuz ekleyip karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip, ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın. Bu arada tencereye margarini alın. Rendelenmiş soğanı ekleyin. Rendelenmiş havuç ve tavuk etlerini ilave edin. Etler bıraktığı suyu çekene dek pişirin. Tuz, karabiber, kekik katıp, ocaktan alın. Ayrı bir yerde tavaya sıvıyağı koyun. Salçayı yağda kavurun. Fesleğen, su, şeker ve limon suyunu ilave edin. Bir-iki taşım kaynatın ve bir kenara alın. Dinlenen hamuru 2 mm kalınlığında açın. Daha sonra bu hamurdan 15 cm genişliğinde kareler kesin. Bir tencereye haşlamak için su, tuz ve sıvıyağı alın. Su kaynayınca hamurları yaklaşık 7-8 dakika haşlayın. Süzgeçten geçirip üzerine soğuk su gezdirin. Haşlanmış hamurların ortalarına hazırladığınız tavuklu harcı koyun. Hamurların üzerini kese gibi kapatın. Bu keseleri maydanoz sapı ile bağlayın. Hazırladığınız fesleğen sosu fırın tepsisine yayın. Üzerine tavuklu keseleri koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirin.