Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram tavuk kıyması
    1 adet soğan
    1 dilim bayat ekmek içi
    2 çorba kaşığı galeta unu
    1 adet yumurta akı
    5 dal maydanoz
    4 çorba kaşığı sıvıyağ
    Tuz
    karabiber
    pulbiber
    kimyon
    Bulamak için:
    Yarım su bardağı susam
    Kızartmak için:
    Sıvıyağ
    Sos için:
    3 adet soğan
    250 gram kiraz domates
    5 çorba kaşığı zeytinyağı
    3 dal maydanoz
    Tuz
    karabiber
1 TAVUK kıymasını geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, galeta unu, yumurta akı, kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine
yerleştirin. Üzerlerine sıvıyağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. 2 Diğer taraftan sos için soğanı piyazlık doğrayın. Domatesleri dörde bölün. Zeytinyağını bir tavaya alıp, soğanı rengi
dönene dek kavurun. Üzerine domates, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip soteleyin. Tavuk köftesiyle birlikte servis yapın.