Şehriyeli Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğanları yemeklik doğrayıp, zeytinyağında kavurun. Üzerine, küp küp doğranmış tavukları atıp kavurun. Tavuk, suyunu çekince şehriyeyi ekleyip biraz daha kavurun. Küçük doğranmış sebzeler ve karabiberle, sebzeli çeşni ekleyin. 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Kaynayınca, tencerenin altını kısıp, suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika dinlendirin. Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...