MALZEMELER
Yarım kg haşlanmış tavuk göğsü
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
2 adet renkli biber
2’şer adet patlıcan ve kabak
4 su bardağı su
2’şer çay kaşığı pulbiber ve tuz
3’er dal dereotu ve maydanoz
SOĞANI ince kıydıktan sonra tereyağı ile soteleyin. Ardından salçayı ilave edip, karıştırarak birkaç saniye daha soteleyin. Küp kesilmiş haşlanmış tavuk göğüslerini, irice doğranmış renkli biberleri, yuvarlak dilimlenmiş patlıcan ve kabakları tencereye aktarıp kavurun. Üzerine suyu ilave ederek 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Tavuğu ocaktan almaya yakın pulbiberi, tuzu kıyılmış dereotu ve maydanozu da tencereye ekleyip, bir-iki karıştırın. Ocaktan alarak sıcak olarak servis yapın.