Sebzeli Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuşbaşı tavuğu sıvıyağla tavaya alın. Rengi değişene kadar çevirerek kavurun. Bu arada sebzelerin sapını çıkarın. Kabak, patlıcan ve biberleri boylamasına ikiye bölün. Havucu kibrit çöpünden iri olacak şekilde doğrayın. Tüm sebzeleri, rengi değişen tavukların üzerine alın. 1-2 dakika çevirin. 2 su bardağı domates suyunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Pişmeye bırakın. Tencereyi ocaktan almadan 5 dakika önce tuzunu ilave edin. İnce kıyılmış taze soğanları üzerine ekleyin. 5 dakika sonra ocağın altını kapatıp, yemeği servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL