Sebzeli Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yoğurt, elma sirkesi, limon suyu ve dövülmüş sarmısağı genişçe bir kapta karıştırın. Tavuk bagetleri bu sos içinde en az 1 saat bekletip, fırın poşetlerine alın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yarım saat pişirin. Patates, havuç ve soğanın kabuklarını soyun. Tavuk suyunu bir tencereye alın. Sırasıyla patates, havuç, soğan ve mantarları tavuk suyuna atın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 5-10 dakika sonra defne yaprağını ve dörde bölünmüş domatesleri de tencereye ekleyin. Haşlanmış sebzeleri servis tabağına alın. Üzerine fırından çıkarttığınız tavuk butlarını yerleştirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL