MALZEMELER
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı soya sosu
1 adet soğan
1 diş sarmısak
1 çay kaşığı kekik
Tuz,
karabiber
Sos için:
1 çay bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı kırmızı şarap
Garnitür için:
4 adet patates
1 çay bardağı krema,
karabiber
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
2 adet haşlanmış ve jülyen doğranmış havuç
Tavuk göğüslerini marine etmek için soğanı ve sarmısağı rendeleyin. Sıvıyağ, soya sosu, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tavukları bu karışımın içinde 1-2 saat bekletin. Sos için margarini bir tavada eritin. Unu ekleyip 1-2 dakika kavurun. Tavuk suyunu ve şarabı ilave edip karıştırın. Kıvam alıncaya kadar kaynatıp ocaktan alın. Bu arada tavuk göğüslerini ızgarada ya da tavada kızartmaya başlayın. Garnitür için patatesleri yarı yarıya haşlayın. Kabuklarını soyup parmak kalınlığında doğrayın. Kremayı bir tavaya alıp hafifçe ısıtın. Patatesleri ve karabiberi kremaya ekleyip karıştırarak, özleşene kadar pişirin. Servis tabağına kremalı patatesi alın. Üzerine tavuğu yerleştirin. Tabağın boş kalan kısmına sos, bezelye ve havuç yerleştirerek servis yapın.