MALZEMELER
Yarım kg bezelye
250 gram kuşbaşı tavuk eti
2 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz,
karabiber
Püresi için:
5 adet orta boy patates
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Patatesleri haşlayın. Bu arada, tencereye sıvıyağı ve küp doğranmış soğanları ekleyip pembeleştirin. Kuşbaşı doğranmış tavuk etini ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Salçayı ekleyip, birkaç kez çevirin. Ardından bezelyeleri ekleyip, bezelyeler diriliklerini kaybedene dek tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika daha kavurun. Üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyip, bezelyeleri yumuşayana dek pişirin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup bir kaba alın. Üzerine sıvıyağı ve tuzu ekleyin. Kabın içinde, püre ezeceği ile patatesleri ezin. Bezelyeli yahniye, ateşten almadan 5 dakika önce tuz ve karabiber ilave edin. Bezelyeli yahniyi bir fırın kabına aktarın. Krema torbasına doldurduğunuz patates püresini bezelyelerin üzerine, pasta süsler gibi sıkın. Isıtılmış 190 derece fırında, kabı üst rafa yerleştirip, 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.