MALZEMELER
500 gram kuşbaşı tavuk (but kısmından)
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
1 adet sivri biber
1 dal ince kıyılmış taze soğan
1 adet defne yaprağı
tuz
kekik
Marinat için:
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı soğan suyu
Pirinç köftesi için:
1 su bardağı esmer pirinç veya normal pirinç
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş ince kıyılmış sarmısak
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 tatlı kaşığı kıyılmış fesleğen
3 adet rendelenmiş domates
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 çorba kaşığı kıyılmış fındık
1 adet çırpılmış yumurta
tuz
karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Öncelİkle tavuğu marine edin. Bunun için tüm malzemeyi bir kaba alıp tavuğu ekleyin ve karıştırın. Üzeri kapalı olarak 1 saat buzdolabında bekletin. Pirinç köfteleri için, pirinci bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ekledikten sonra haşlayıp süzün. Diğer taraftan zeytinyağını bir tavaya alıp, soğan, sarmısak, muskat, fesleğen, domates, kimyon, tuz ve karabiberi koyup suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp ılıtın. Üzerine haşlanmış ve iyice süzülmüş pirinç, maydanoz, un, mısır unu, rendelenmiş limon kabuğu, kıyılmış fındık ve yumurtayı ilave ettikten sonra yoğurun. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya çok az yağ koyup harçtan 1'er çorba kaşığı alarak tavaya atın. Orta ateşte önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın. Marine ettiğiniz tavuğun fazla suyunu kağıt havlu ile alın. 1 çorba kaşığı sıvıyağda 5 dakika kavurun. Üzerine rendelenmiş domates, ince kıyılmış sivri biber, taze soğan, defne yaprağı, tuz ve kekik ilave edin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Pirinç köftesi eşliğinde servis yapın.