5 Porsiyon

MALZEMELER

    Yarım kg tavuk kıyması
    2 dilim ekmek içi (ufalanmış olacak)
    4 çorba kaşığı galeta unu
    1 adet küçük boy soğan
    1 adet yumurta l Tuz, karabiber
    1 tatlı kaşığı köri
    Yarım demet maydanoz
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    3 adet pırasa
    Üzerine: Sıvıyağ
    Susam
Derin bir kaba tavuk kıymasını, ekmek içini, galeta ununu, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, tuzu, karabiberi, köriyi, ince kıyılmış maydanozu ve sıvıyağı alın. Kabın içindeki malzemeyi iyice yoğurun. Rosto harcından elma büyüklüğünde bir parça ayırın. Pırasaların beyaz kısımlarını 4 cm. uzunluğunda kesin. Pırasaları iki kat yaprak şeklinde bırakarak ortalarını boşaltın. Elma büyüklüğünde ayırdığınız rosto harcını pırasaların içine dolma gibi doldurun. Kalan rosto harcını ise yağlanmış folyoya elinizle bastırarak
yayın. Ortasına hazırlanan pırasaları üst üste gelecek şekilde dizin. Rulo yaparak, 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra folyoyu çıkartın rostonun üzerine sıvıyağ sürüp susam
serpiştirin (susam rostonun üzerini kapatacak şekilde serpilmeli). Tekrar fırına koyup 10 dakika daha pişirin. Fırından aldığınız sıcak rostoyu dilimleyerek servis yapın.