4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet piliç göğsü
    2 adet soğan
    2 adet havuç
    1 adet kabak
    Bir buçuk çay bardağı sıvıyağ
    3 çorba kaşığı un
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı tavuk suyu
    2 adet yumurta
    2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
    Yarım limonun suyu
    Yarım çay kaşığı karabiber,
    tuz
Soğan, havuç ve kabağı küçük doğrayıp bir tepsiye yerleştirin. Üzerine piliç göğüslerini koyun. Ayrı bir yerde yarım çay bardağı sıvıyağ, karabiber, tuz ve limon suyunu karıştırın. Etlerin üzerine sürün. Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Bu arada 1 çay bardağı sıvıyağ ile, 3 çorba kaşığı unu kavurun. Pembeleşince süt ve 1 su bardağı tavuk suyunu ilave edin. Sürekli karıştırarak krema haline getirin. Daha sonra 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 2 adet yumurta sarısını ekleyip tekrar karıştırın. Tavukların üzerine sosu gezirip, kalan kaşar peynirini serpin. Tekrar sıcak fırına verin (fırının üst gözüne koyun). 10 dakika kızartıp çıkarın. Ispanak püresi ile servis yapın. Ispanak püresi için: Yarım çay bardağı sıvıyağda, 2 çorba kaşığı unu kavurun. 400 gram ince doğranmış ıspanağı ilave edin. 7-8 dakika kavurun. 2 su bardağı süt ekleyip, karıştırın. 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, bir tutam tuz, tozşeker ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyin.