Peynirli Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bonfileleri düz bir zemine yayıp, ezilmiş peynir ve kıyılmış maydanozu paylaştırın. Sonra bonfileleri ikiye katlayın, genişçe bir alüminyum folyoya yerleştirin. Tavuk bonfilelerin açılmaması için kürdanla tutturun. Havuç ve fasulyeyi ince dilimleyin. Domates dilimleri ile birlikte tavuğun üzerine koyun. Tuz, karabiber ve ezilmiş sarmısağı da ilave edin. Sıvıyağı tavukların üzerine gezdirin. Folyo kağıdını sıkıca katlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra folyoyu açarak tavukları çıkarın. Garnitürle servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...