Sofra

3 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    250 gram kemiksiz tavuk eti
    1 çay kaşığızencefil
    2 diş sarmısak
    Yarım tatlıkaşığıtoz kırmızıbiber
    1 adet limonun suyu
    1 çay kaşığıkimyon
    Yarım su bardağı yoğurt, tuz
    1 çay kaşığıkırmızıgıda boyası
    Makhani (domates sos) için:
    2 adet domates
    100 gram tereyağı
    150 gram krema
    Yarım çorba kaşığı
    tozşeker
    1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
    1 çay kaşığızencefil
    2 diş sarmısak, tuz
    Süslemek için: Taze kişniş
KEMİKSİZ tavuk etini tüm baharatlar, diğer malzeme ve yoğurt ile 12 saat marine edin. Diğer tarafta makhani sos için önce domatesleri rendeleyin. Zencefil ve sarmısak ekleyip kaynatın. Karışımıkalın tabanlı bir tavaya alın. Üzerine tereyağıilave edin ve karıştırın. Daha sonra tuz, toz kırmızıbiber, şeker ekleyerek sos kıvamlanıncaya kadar pişirmeye devam edin. Tavuklarıyapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın. Kızarmış tavukları sosa ilave edip 5 dakika daha pişirin. Son olarak krema ekleyip 2-3 dakika kısık ateşte pişirin. Taze kişniş ile süsleyerek servis yapın.