Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet köy tavuğu
    Yeteri kadar su
    Yarım su bardağı badem
    2 çorba kaşığı bal
    100 gram rezaki üzümü
    100 gram kuru kayısı
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 su bardağı erişte
    4 su bardağı tavuk suyu, tuz
TAVUĞU bir tencere alın ve üzerini örtecek kadar su ekleyerek haşlayın. Tavuğu sudan alın. Etini ve kemiğini ayırın. Bademleri kaynar suda 15 dakika bekletin. Sudan alıp kabuklarını soyun ve dörde bölün. 2 Yemeği pişireceğiniz tencereye tavuğu haşladığınız sudan 6 su bardağı tavuk suyu koyun. Üzerine bal, üzüm, kayısı ve bademi ekleyip kaynamaya bırakın. 3 Tereyağını ayrı bir tencereye alıp kızdırın. Erişteyi ekleyip rengi dönene dek kavurun. Üzerine ballı tavuk suyunu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte tencerenin
kapağı kapalı olarak suyunu çekene dek pişirin. Ocağı kapatıp 15 dakika demlendirin. Servis tabağına aktarın. Üzerine didiklediğiniz tavukları ekleyip servis yapın.