1 YUMURTA aklarının üzerine bir tutam tuz ekleyin ve kar gibi olana dek çırpın.
2 Daha sonra yumurta aklarını, azar azar tavuk kıymasına katarak, tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırın. Tuz, karabiber ve hindistancevizini ekleyin. Kremayı da ekleyip, buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
3 Isıya dayanıklı derin ve yuvarlak bir kabı yağlayın. İçini yağlı kağıtla kaplayın ve yeniden yağlayın.
4 Kabakları yıkayıp boylamasına çok ince dilimleyin. Kalıbın dibini ve yanlarını kabakla kaplayın. Tavuklu harcı içine koyun. Üzerini düzeltip yağlı kağıtla kapatın. Kabı bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin yarısına kadar sıcak su koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
5 Sos için 2 çorba kaşığı tereyağını bir tavaya alıp küp doğranmış soğan ve dövülmüş sarmısağı soteleyin. Sirke ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Kremayı ilave edin ve kıvam alana dek pişirin. Ocaktan alıp, kalan tereyağını ekleyin. Pişen musu ters çevirerek servis tabağına alın. Sos ve kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte servis yapın.