MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
Yarım tatlı kaşığı zeytinyağı
50 gram mantar
1 adet havuç
1 adet patates
Yarım su bardağı bezelye
1 adet büyük boy domates
tuz
karabiber
Ispanak beğendi için:
Yarım kg ıspanak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
YEMEKLİK doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Küçük küp doğranmış tavuk ve kıyılmış mantar ekleyip, suyunu salıp çekene dek pişirin. Ayrı bir yerde doğranmış havuç, patates ve bezelyeyi birlikte haşlayın. Daha sonra fazla suyunu süzüp tavuğa ilave edin. Rendelenmiş domates ekleyip, tuz ve karabiberini ayarlayın. 5-10 dakika pişirip ocaktan alın. Beğendi için zeytinyağını ısıtıp un ekleyin. Unu kavurup, azar azar süt ekleyin. Karıştırarak pişirin. Haşlandıktan sonra fazla suyu sıkılmış ve doğranmış ıspanak ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp servis tabağına yerleştirin. Yanına veya üzerine tavuk sote ekleyip sıcak olarak servis yapın.