Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet tavuk göğsü
    1 adet soğan
    Yarım tatlı kaşığı zeytinyağı
    50 gram mantar
    1 adet havuç
    1 adet patates
    Yarım su bardağı bezelye
    1 adet büyük boy domates
    tuz
    karabiber
    Ispanak beğendi için:
    Yarım kg ıspanak
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 çorba kaşığı un
    2 su bardağı süt
YEMEKLİK doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Küçük küp doğranmış tavuk ve kıyılmış mantar ekleyip, suyunu salıp çekene dek pişirin. Ayrı bir yerde doğranmış havuç, patates ve bezelyeyi birlikte haşlayın. Daha sonra fazla suyunu süzüp tavuğa ilave edin. Rendelenmiş domates ekleyip, tuz ve karabiberini ayarlayın. 5-10 dakika pişirip ocaktan alın. Beğendi için zeytinyağını ısıtıp un ekleyin. Unu kavurup, azar azar süt ekleyin. Karıştırarak pişirin. Haşlandıktan sonra fazla suyu sıkılmış ve doğranmış ıspanak ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp servis tabağına yerleştirin. Yanına veya üzerine tavuk sote ekleyip sıcak olarak servis yapın.