Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 adet kuru yufka
    1 adet bütün tavuk
    2 su bardağı tavuk suyu
    125 gram tereyağı
    Pilav için: 1 su bardağı pirinç
    Bir buçuk su bardağı su
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    Tuz
Öncelikle pilav için suyu bir tencereye alıp kaynatın. 20 dakika tuzlu sıcak suda beklemiş pirinci yıkayıp, kaynamış suya ilave edin. Kısık ateşte pişirdikten sonra üzerine eritilmiş tereyağı ve tuz ilave edip demlenmesi için bir kenara alın. Demlendikten sonra bakır tepsi ya da cam bir kabın ortasına koyun. Kuru
yufkaların her birini 8 parçaya bölün. Her bir parçayı üçgen şeklinde katlayın. Tavuğu haşlayıp etlerini kemiklerinden ayırın. Yufkaları tavuk suyuna batırıp pilavın kenarına dizin. Üzerine tavuk parçalarını yerleştirin ve eritilmiş tereyağını gezdirin. Bu arada tavuk suyu ve tereyağının sıcak olması gerekiyor.
Yufka ve tavuk bitene kadar işleme devam edin. Sıcak olarak servis yapın.
ETİKETLER