MALZEMELER
800 gram küp doğranmış hindi budu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
2 adet domates
5 su bardağı tavuk suyu
4 adet büyük boy kemer patlıcanı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz,
Karabiber
Üzerine:
1 adet domates
1 adet dolmalık biber
Arpa şehriye pilavı için:
1 çorba kaşığı tereyağı
Bir buçuk su bardağı arpa şehriye
Dört buçuk su bardağı tavuk suyu
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
Tuz,
Karabiber
Kök sebzeler için:
2 adet havuç,
2 adet kereviz
2 adet pancar
Bir buçuk su bardağı tavuk suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz,
karabiber
TEREYAĞINI bir tencereye alıp, eritin. Üzerine ince kıyılmış soğanve hindi etini ekleyin. Et suyunu salıp çekinceye dek kavurup, salçayı katın. Birkaç dakika daha kavurup, 2 adet kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış domates ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte et yumuşayana dek pişirin. Fazla suyunu süzüp daha sonra kullanmak üzere kenara alın. Patlıcanları alacalı soyup, yarım parmak kalınlığında ve uzunlamasına doğrayın. Acısını almak için üzerine tuz serperek yarım saat bekletin. Yıkayıp kuruladıktan sonra zeytinyağı ile hafifçe yağladığınız yapışmaz yüzeyli bir tavada, önlü-arkalı kızartın. Küçük bir kasenin ortasına çaprazlama uçları dışarı taşacak şekilde birkaç dilim patlıcan yerleştirin. Üzerine hindili harçtan koyun. Kenarlara sarkan patlıcanlarla üzerini kapatın. Ters çevirerek yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üst kısmına halka şeklinde doğranmış domates ve dilimlenmiş biber koyup, kürdanla tutturun. Üzerine süzüp kenara aldığınız pişirme suyundan gezdirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu alın ve 5 dakika da bu şekilde pişirin Arpa şehriye pilavı için bir tencereye alıp, kızdırdığınız tereyağının üzerine şehriyeyi ilave edip, rengi dönene dek kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan ve biber ekleyin. Birkaç dakika kavurup, kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış domatesi ekleyin. Tavuk suyunu katın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kaynayana dek orta, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin Ocağı apatıp 10 dakika demlendirin. Diğer taraftan havuç ve kerevizi arzunuza göre doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp, havuç ve kerevizi kavurun. Üzerine tavuk suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Sebzeler yumuşayana dek pişirin. Pancarı temizleyip doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra havuç ve kerevizle karıştırın. İslim kebabını arpa şehriye pilavı ve kök sebzeler eşliğinde servis yapın.