MALZEMELER
600 gram hindi budu
150 gram taze mantar
1 adet kuru soğan
5 dal taze soğan
2 adet renkli süs biberi
1 kahve fincanı mısır özü yağı
Sos için: 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı ve mısır özü yağı karışımı
1 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı krema
1 su bardağı et suyu
Tuz, karabiber
Kemikleri çıkartılmış, deri ve sinirli kısımları ayıklanmış hindi butlarını ince ve uzunca doğrayın. Tavaya mısırözü yağının yarısını alıp ısıtın. Hindi etlerini tavaya alıp pembeleşinceye kadar kavurun. Bir süzgece alıp yağını ve suyunu süzün. Mantar, soğan, taze soğan ve süs biberlerini jülyen doğrayın. Başka bir tavaya mısır özü yağının kalan yarısını alıp ısıtın. Tavaya sırasıyla soğanları, süs biberlerini ve mantarları alıp soteleyin. Daha önceden kavrulan hindi etleri ile sebzeleri karıştırın. Safranlı pilav ve sos ile birlikte servis yapın.
Sosun Hazırlanışı: Bir tencereye tereyağı ve mısır özü yağı karışımını alıp ısıtın. Unu ilave edip pembeleşene kadar 1-2 dakika kavurun. Unu karışıma katın. Kaynar vaziyetteki et suyunu ilave edip karıştırın. En son olarak krema, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Daha önceden hazırlanan et ve sebze ile karıştırarak servis yapın.