Hindi Sote

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yufkalardan yemek tabağı büyüklüğünde 4 adet parça kesin. 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile yufkaları yağlayıp üst üste koyun. Derin bir cam kasenin arka kısmına yufkayı sarıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında
    10 dakika pişirin ve bir kenara alın. 2 çorba kaşığı zeytinyağında ayıklanmış arpacık soğanları ve hindiyi sote edin. Ortadan ikiye bölünmüş mantar, tuz ve karabiberi ilave edin. 1-2 dakika daha soteledikten sonra suyu ekleyip kısık ateşte hindi yumuşayana kadar pişirin. Yufkanın içine boşalttıktan sonra domates ve maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...