Hindi Sote
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yufkalardan yemek tabağı büyüklüğünde 4 adet parça kesin. 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile yufkaları yağlayıp üst üste koyun. Derin bir cam kasenin arka kısmına yufkayı sarıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında10 dakika pişirin ve bir kenara alın. 2 çorba kaşığı zeytinyağında ayıklanmış arpacık soğanları ve hindiyi sote edin. Ortadan ikiye bölünmüş mantar, tuz ve karabiberi ilave edin. 1-2 dakika daha soteledikten sonra suyu ekleyip kısık ateşte hindi yumuşayana kadar pişirin. Yufkanın içine boşalttıktan sonra domates ve maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL