Fıstıklı Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Zeytinyağını tavaya koyun. Tavuğu küp doğrayın. İyice kızdırdığınız tavaya alın ve karıştırarak renklerinin pembeden beyaza dönmesini sağlayın. Havuç ve biberi küçük doğrayıp tavuğun üzerine ekleyin ve
    karıştırmaya devam edin. Üzerine şeker, soya sosu ve 2 çorba kaşığı suyu ekleyip, tavanın ağzını kapatın. 2 dakika pişirin. Bu arada taze soğanları doğrayıp, ekleyin. Ardından nişastayı yarım su bardağı su ile
    iyice karıştırıp, tavaya dökün. Daha sonra fıstığı katıp, karıştırın ve 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...