MALZEMELER
Yarım çay bardağı sıvıyağ
10 adet akşamdan suya yatırılmış kuru kayısı
250 gram konserve bezelye
50 gram ceviz içi
3 adet salçalık kırmızı biber
Tuz,
karabiber
Sosu için:
1 çorba kaşığı margarin
Bir buçuk çorba kaşığı un
Bir buçuk su bardağı süt,
tuz
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuk göğsünü kemiklerinden ayırıp kuşbaşı doğrayın. Yarım çay bardağı sıvıyağda etleri, renk değiştirip yumuşayana dek ara sıra karıştırarak soteleyin. Akşamdan suya yatırılmış kayısıları tavla zarı iriliğinde doğrayarak etlerin üzerine ekleyin. 3-4 dakika daha soteleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp ateşten alın. Konserve bezelyelerin suyunu süzerek bir kaba alın. Ardından iri dövülmüş cevizi katın. İyice harmanlayın. Bezelyeli malzemeyi tavuklu malzemeyle karıştırın. Bir fırın kabına veya tek kişilik fırın kaplarına yayın. Salçalık kırmızı biberleri yarıdan kesip tavuklu malzemenin üzerine yerleştirin. Sosu için, küçük bir tavada 1 kaşık margarini eritip üzerine unu ekleyin. Hafifçe sararana dek unu hızla karıştırın. Üzerine soğuk sütü ve tuzu ekleyin. Çırpma teliyle sürekli karıştırıp, koyulaşana dek pişirin. Sosu ateşten alıp, tavuklu malzemenin üzerine gezdirerek yayın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Isıtılmış 200 derece fırında, peynirler eriyene dek pişirin. Sıcak servis yapın.