Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER


    6 adet kemikli tavuk kalçası
    3 çorba kaşığı soya sosu
    2 çorba kaşığı bal
    tuz
    karabiber
    3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
    2 çorba kaşığı susam
    Püre için:
    3 adet patates
    1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
    1 su bardağı süt
    1 dal biberiye
    tuz
    karabiber
1 TAVUKLARI bir fırın kabına yerleştirin. Soya sosu, bal, tereyağı, tuz ve karabiberi karıştırıp, tavukların her
tarafını bu karışıma bulayın. Bu şekilde 5-6 saat buzdolabında bekletin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp, üzerine susam serpin. Yeniden fırına verip 10 dakika daha pişirin.
2 Püre için patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve ezin. Bir tencereye alıp, üzerine tereyağı ekleyin.
Tereyağı erirken süt ve tuz ekleyip, sütü çekene dek pişirin. Ocaktan alıp, karabiber ve ince kıyılmış biberiye
ekleyin. Ballı susamlı tavukla birlikte servis yapın