Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet kemiksiz tavuk göğsü
    1 çorba kaşığı soya sosu
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    2 diş sarmısak, 8-9 adet mantar
    5-6 adet mürdüm eriği
    Yarım çay kaşığı köri
    Tuz, tane karabiber, pulbiber
    Yarım tatlı kaşığı kekik
TAVUK etlerini yıkayıp, iki parmak kalınlığında doğrayın. Derin bir kaba alın. Üzerine soya sosu ve sıvıyağı ekleyip harmanlayın. Sarmısakları ince kıyın. Sarmısak, köri, tane karabiber ve pulbiberi tavuğa ekleyerek tekrar karıştırın. 1 saat kadar dinlendirin. Bu arada mantarları temiz bir bezle silip doğrayın ve tavuklu malzemeye ekleyin. Daha sonra geniş bir tavaya alın. Tuzunu ayarlayın. Mantarlar suyunu bırakana kadar orta ateşte pişirin. Erikleri elma dilimi şeklinde doğrayıp tavaya ekleyin. Tavuklar suyunu çekene kadar pişirin. Tavayı ocaktan almadan önce kekik ekleyin.