Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 adet enginar
    6 adet tavuk budu
    2 çorba kaşığı un
    Bir su bardağı sıvıyağ
    1 adet kırmızı soğan
    2 diş dövülmüş sarmısak
    1 çorba kaşığı salça
    2 adet limonun suyu
    1 adet yumurtanın sarısı
    1 çay kaşığı tarçın
    Yeteri kadar sıcak su
    Tuz
    karabiber
Tavuklara tuz ve karabiber serpin. Unladıktan sonra sıvıyağda kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarın. Tavada kalan yağa doğranmış soğan ve sarmısağı ilave edin. Rengi dönünce salçayı ekleyin. Üzerine 1 adet limonun suyunu ekleyip bir taşım kaynatın. Tavukları yeniden tavaya alıp, tarçın, tuz ve karabiber ekleyin. Tavukların yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin. Kapağını kapatıp çok kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Daha sonra enginarları ilave edin. Yemeğin suyu azalmışsa yeniden enginarların üzerini geçecek kadar su ekleyin. 30 dakika daha pişirin. Diğer taraftan yumurta sarısı ve 1 adet limonun suyunu çırpın. Üzerine pişmekte olan yemeğin suyundan 1 kepçe ekleyin. Terbiyeyi azar azar yemeğe ekleyin. 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın ve servis yapın.