Sofra

6 Porsiyon

MALZEMELER

    4 adet patates
    1 çay bardağı sıvıyağ
    Yarım çay bardağı su
    Yarım su bardağı un
    2 çorba kaflığı tereyağı
    2 su bardağı yoğurt
    2 diş sarmısak
    Tuz, pulbiber

PATATESLERİ yıkayıp soyun ve rendeleyin. Derin bir kaba alın. 1 çay bardağı sıvıyağ, su, un ve tuz ilave edin. Hamur gibi yoğurun. Yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye ince bir tabaka halinde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Diğer tarafta sarmısakları dövün ve yoğurtla karıştırın. Kızaran patatesleri fırından alın ve soğumadan, iki çatal yardımı ile tepsi içerisinde birer lokma büyüklüğünde parçalayıp servis tabağına alın. Tereyağını eritin ve kırmızı pulbiberi yağda kavurun. Servis yaptığınız çıtır patateslerin üzerine önce sarmısaklı yoğurt, daha sonra kırmızıbiberli yağ gezdirip servis yapın