Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    8 adet tavuk budu
    3 su bardağı su
    1 adet soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    3 adet domates
    2 çorba kaşığı biber salçası
    1 çorba kaşığı hardal
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 tatlı kaşığı sirke
    Tuz, kekik, pulbiber, karabiber
Tavuk butlarını 3 su bardağı suda 20 dakika haşlayın. Süzüp bir tabağa alın. Kıyılmış soğanı tereyağında 2-3
dakika kavurun. Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesi ekleyip, kavurmaya devam edin. Salçayı katın. Hardal, tozşeker, sirke, tuz, kekik, pulbiber ve karabiber ekleyip, tavuğu haşladığınız sudan 2 çay bardağı ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırıp, kısık ateşte 15 dakika pişmeye bırakın. Haşlanan tavuk butlarını ekleyin ve 10 dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.