Bademli Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    SIVIYAĞI wok'a alıp, ısıtın. Terbiyelenmiş tavuğu yağa atıp 1 dakika karıştırarak pişirin. Daha sonra tavuğu yağdan çıkartıp süzdürün. Aynı wok'a sarmısak, mantar, deniz kestanesi ve havucu alın. Üzerine tavuk suyunu ilave edin. Su kaynamaya başladığı zaman, mısır nişastalı suyu ekleyin. Son olarak badem ve taze soğanı katıp servis yapın.

    Bademlerin hazırlanması:

    Bademler bir tencereye alınıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su eklenir. Bir saat kaynadıktan sonra bademlerin suyu süzülüp, kabukları ve zarları çıkartılır. Kabukları temizlenmiş bademler, kızgın tencerede bulunan yağa atılır. Pembeleşene dek kızartılır. Sonra yağdan alınıp soğumaya bırakılır.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...