Portakallı Turta

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yapılışı:
    1- Vanilya dışında tüm malzemeleri mikserle karıştıralım. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alalım. En son kokusunun gitmemesi için vanilyayı katalım. Ilındıktan sonra labne peynirini ekleyelim. İyice karışmalarını sağlayalım.
    2- Hamur malzemelerinin tümünü bir kapta yoğuralım. Üzerini streçle kaplayıp bir saat dinlendirelim. Daha sonra hamuru ikiye bölelim. Birisini unlanmış tezgahta üzerini de unlayarak merdane ile açalım. 20 cm çapındaki kalıba yerleştirelim. Kenarlarını ellerimizin yardımıyla bir cm yükseğe kaldıralım.
    3- Kremayı hamurun ortasına dökelim. Ortasını kümbet gibi yapalım. Kaşığın tersiyle düzleyelim kremayı. Kremanın kalıptan bir cm uzakta olmasına dikkat edelim.
    4- İkinci hamuru da ilk hamur gibi açalım. Kenarlarını kalıptan 1,5 cm daha geniş keselim. Yırtılmamasına özen göstererek kremalı karışımın üzerine kapatalım. Kenarlarını alttaki hamurla bileştirelim.
    5- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...