Peksimet
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Toz şeker, yumurta, margarin ve rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyip karışıma ekleyin. Fındık ve kuru üzümü ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Hamurlara rulo şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp hamurların üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp hamurları birer parmak kalınlığında keskin bir bıçakla dilimleyin. Dilimleri tekrar fırın tepsisine dizip fırında 5-6 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL