Patlıcanlı Kiş

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Margarini eritip, un, yoğurt, kabartma tozu ve tuz ile yoğurun. Kiş kalıbını yağlayıp, hamuru içine yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirip, fırından alın. Ara malzemesi için patlıcanları verev doğrayıp, tuzlu suda dinlendirin. Fazla suyunu elinizle sıkıp, sıvı yağda kızartın. Kremayı yumurta ile çırpıp, tuz, karabiber ve patlıcan ilave edin. Gravyer peynirini de ekleyip karıştırın. Karışımı
    kişin üzerine yayıp, 20 dakika daha pişirin. Üst malzemesi için kiraz domatesleri yapraklarıyla birlikte zeytinyağında hafif soteleyin. Toz şeker, fesleğen ve tuz ilave edip, biraz daha sotelemeye devam edin ve fırından aldığınız kişin üzerine yerleştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...

Denemeden Geçmeyin