Ispanaklı Tart

Ispanaklı Tart
ORTA 8 KİŞİLİK

Ispanaklı tart, sofralarınıza lezzet katacak tuzlu bir tart tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir kaba 10 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı tereyağı, yumurta ve yoğurdu aktarıp yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Bu arada tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını aktarıp kızdırın. İçine kalan 2 yemek kaşığı unu ekleyip 2 dakika kavurun. Ardından üzerine sütü, tuzu ve karabiberi ilave edip muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin.
  • 2
    Başka bir tencerede 1 kaşık yağ ile doğranmış soğanı 2-3 dakika kavurun. Üzerine ince kıyılmış ıspanakları ekleyip bıraktığı suyu çekene dek pişirin. Dinlenmiş hamuru, yağlanmış tart kalıbına aktarıp yayın. Üzerine ıspanaklı malzemeyi döşeyip rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
    AŞÇININ NOTU
    Tartı hazırlayıp, pişirmeden derin dondurucuda 3 ay bekletebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...