Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg un
    1 paket kabartma tozu
    150 gram oda sıcaklığında margarin
    2 adet yumurta sarısı
    Bir tutam tuz
    Ispanaklı harç için:
    250 gram ıspanak
    1 adet soğan
    4 çorba kaşığı sıvı yağ
    Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
    Kiş sosu için:
    Yarım paket krema
    2 adet yumurta
    Tuz, karabiber
    Üzerine:
    Rendelenmiş kaşar peyniri
    1 adet küçük boy domates
Unu derin bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp, margarin, yumurta sarıları, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp yoğurun. Yufkadan biraz kalın olacak şekilde açın. Yağlanıp unlanmış kalp şeklinde bir kalıba, kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açın. 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Bu arada ıspanaklı harç için ıspanak yapraklarını yıkayıp, iyice sıkın. İncecik kıyın. 1 adet soğanı küp doğrayın ve sıvı yağda soteleyin. Üzerine kıyılmış ıspanak, karabiber, tuz ve toz kırmızıbiber ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. Ayrı bir yerde kiş sosunu karıştırıp, ıspanaklı malzemeye ilave edin. Bunu da kişin üzerine yayın. En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Domatesi halka biçiminde doğrayıp, kişin üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırının üst gözünde, üzeri kızarana kadar pişirip, çıkarın.