Elmalı Tart
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için tüm hamur malzemesini yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan küçük bir parça koparıp, buzluğa koyun. Kalan hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açın. Yağlanmış kalıba hamuru yayın. Kenarlarını düzeltin. Üzerine alüminyum folyo serip, nohut serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tartı pişirin. Pişen tartı fırından alıp, üzerinden folyoyu ve nohutu çıkarın. Rendelenmiş elmaya şekeri ekleyin ve ocağa alıp, birkaç dakika pişirin. Tarçın ve cevizi ilave edin. Elmalı harcı tartın üzerine yayın. Buzluktan aldığınız hamuru da tartın üzerine rendeleyin. Tekrar fırına verip, üzeri kızarana dek pişirin. Ilınınca, dilimleyerek servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL