Çikolatalı tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tart yapılışı: Yumurta, şeker ve tereyağ mikserle iyice çırpılır. Daha sonra un,kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır.Tezgahta az yoğrulup streclenip 30 dk buzdolabında bekletin. yarım cm kalınlığında açılıp tart kalıbına yerleştirin.Çatalla delikler açın kabarmasın. 180 derecede fırında yarı pişirin ve soğutun. Bir kenarda beklesin bu arada kremayı hazırlayalım.
    Krema yapılışı: Krema kaynatılır. Çikolata ve tereyağ eklenir. Soğutuktan sonra yumurtalar ilave edilip çırpma teliyle karıştırın. Yarı pişmiş tartın üzerine kremayı dökün 150 derecede 15 dk daha pişirin.Sogutuktan sonra hazırladığımız çikolatalı ganajı üzerine döküp donması için buzdolabına kaldıralım.İsterseniz beyaz çikolata ile üzerine dekor yapabilirsiniz.
    AFİYET OLSUN

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...

Denemeden Geçmeyin