MALZEMELER
Hamur için:
İki buçuk su bardağı un
3 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı su
8 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Harç için:
3 su bardağı küçük küp doğranmış bal kabağı
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı badem
40 gram çikolata
Servis için:
Badem,
böğürtlen
Harç için kabağı tencereye alıp, üzerine toz şeker serpin. Su ekleyip, kısık ateşte kabak yumuşayıncaya dek pişirin. Pişince çatal yardımıyla ezin. Çekilmiş badem ilave edip karıştırın. Hamur için unun ortasını havuz gibi açın. Kalan tüm hamur malzemesini ekleyip biraz sert kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp, 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru yarım cm kalınlığında açıp, yağlanmış tart kalıbına, kalıbın yanlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, altın rengi alana dek pişirin. Tartı fırından alır almaz içine çikolata sürün. Çikolata donunca kabak püresini yayın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Badem ve böğürtlenle süsleyip servis yapın.