Aşureli Türk Kahveli Tart
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kaba tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, Türk kahvesi, pudra şekeri, tuz koyup karıştırın. Unu, nişastayı, toz fıstığı ilave edin. Yoğurup, gerekirse soğuk su ekleyin. Tart kalıbını iyice yağlayın. Yoğurduğunuz hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıp, kalıbın içine yayın. 180 derece fırında 30-40 dakika pişirerek, soğumaya bırakın. Tart soğuyunca, üzerine aşureyi dökün. Üstüne Türk kahvesini yayın. Toz fıstık serpip, dondurmayla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL