Sofra
Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezi! İncecik kadayıfın sütle buluştuğu bu tatlı, hafif ve lezzet dolu bir deneyim sunuyor.

15 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram kadayıf

    1 litre süt

    5 su bardağı toz şeker

    125 gram tereyağı

    Üzeri için:

    İri kıyılmış ceviz

Sütü tencereye koyun ve kaynatın. İçine toz şeker ilave edip, karıştırarak erimesini sağlayın. Şeker eridikten sonra kısık ateşte 5-10 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın. Tereyağını eritip, süte katın ve ılınmaya bırakın. Kadayıftan elinizle parçalar koparın. Düz bir zemine yayıp, rulo şeklinde sarın. Elinizle hafif sıkarak şekil verin ve fırın tepsisine yerleştirin.
Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kadayıf pembeleşene kadar pişirin ve soğutun. Soğuk kadayıfların üzerine ılınmış sütlü şerbetten 2'şer kepçe gezdirin. Kalan sütlü şerbeti kadayıfın kenarlarından yavaşça boşaltın. Şerbeti çekene kadar bekleyin ve üzerine bol ceviz serperek servis yapın.