MALZEMELER
3 adet rulo kaymak
1 adet bayat baget ekmek
5 parça dil peyniri
100 gram tereyağı
1 neskafe fincanı antepfıstığı
Şerbeti için:
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
5-6 damla limon suyu
Servis için:
Nar taneleri
ŞERBET için tozşeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin. Daha sonra soğumaya bırakın. Baget ekmeği dilimleyin. İki dilim ekmeğin arasına dil peyniri yerleştirip, antepfıstığı serpin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Ekmek dilimleri bitene dek işlemi tekrarlayın. Fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Sıcak ekmek dilimlerinin üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 5-10 dakika dinlendirip, üzerlerine kaymak yerleştirin. Nar taneleri ile süsleyip servis yapın.