Sofra
Glasgow pudingi, lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2/3 su bardağı pirinç


    Bir buçuk su bardağı süt


    1 su bardağı krema


    1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu


    1 tatlı kaşığı tarçın


    Yarım su bardağı toz şeker

Pirinci yıkayıp, soğuk suda 30 dakika bekletin. Ardından pirinçle birlikte tüm malzemeyi büyük bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak hafif ateşte 1 saat pişirin. Pişen karışımı porsiyonluk küçük kalıplara paylaştırın.
Ilındıktan sonra, buzdolabında 3 saat kadar bekletin. Soğuyan tatlıyı arzuya göre krem şanti, limon dilimleri ve tarçınla süsleyerek servis yapın.