Ahududu Soslu Muhallebi

Pratik tarifi ile sofralarınıza renk katacak ahududu soslu muhallebi tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir tencereye sütü ve unu koyarak kısık ateşte topak olmayacak şekilde karıştırın. Toz şeker, nişasta ve vanilyayı katıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Diğer tarafta küçük cam kaseleri suyla ıslatıp bir kepçe yardımıyla muhallebiyi kaselere doldurun.
-
2
Kaseleri buzdolabında 3 saat beklettikten sonra servis tabaklarına ters çevirip çıkartın. Sos için, ahududu ve pudra şekerini mikserle karıştırarak sos kıvamına getirin. Muhallebiyi ahududu sosu ve dondurma ile beraber servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL