Tavuklu Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle tavuğu iyice yıkayarak sebzeler ve defne yaprakları ile birlikte tencereye alıp haşlayın. Haşlanan tavuğu iri parçalar halinde ayıklayıp kenara alın. Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı tencerede eritip içine pirinçleri ekleyin ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun. Son olarak ölçülü tavuk suyunu ve tuzu ilave edip pilavı kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu çektikten sonra altını kapatıp 10 dk demlendirin. Üzerini taze karabiber ve tavuklar ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL