Tavuklu Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle tavuğu iyice yıkayarak sebzeler ve defne yaprakları ile birlikte tencereye alıp haşlayın. Haşlanan tavuğu iri parçalar halinde ayıklayıp kenara alın. Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı tencerede eritip içine pirinçleri ekleyin ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun. Son olarak ölçülü tavuk suyunu ve tuzu ilave edip pilavı kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu çektikten sonra altını kapatıp 10 dk demlendirin. Üzerini taze karabiber ve tavuklar ile süsleyip servis yapın.

    Detaylar için tıklayınız

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...