Labneli Lazanya
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İç harcı hazırlamak için erittiğiniz Teremyağ Gurme Kaymaklı içinde soğanları kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Kalan malzemeleri ilave edip sos kıvamına gelene kadar pişirin. Labne peyniri ve yumurtaları bir kaseye alıp çırpın. Teremyağ Gurme Kaymaklı ile yağladığınız fırın kabına lazanya yapraklarından bir sıra dizin. Üzerine sırasıyla labneli sos, kıymalı harç ve bir lazanya yaprağı daha dizin. Lazanya yaprakları bitene kadar bu işleme devam edin. En üste labneli karışımın kalanını döküp, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 15 dk beklettikten sonra 180 derece fırında kaşar peynirler eriyip kızarana dek pişirin. Afiyet olsun..
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL